Het is genoeg geweest. De agressie tegen het treinbegeleidingspersoneel blijft maar toenemen. In het recente verleden werden 4 ernstige gevallen van agressie gepleegd. Deze hebben er toe geleid dat enkele collega’s treinbegeleiders met verwondingen werden opgenomen in het ziekenhuis.

De treinbegeleiders klagen al langer over de stijgende onveiligheid en steeds meer gevallen van agressie tegen hen. Het gaat dan van beledigingen tot slagen en verwondingen. Ze eisen daarom meer toezicht en meer personeel. Ze eisen ook dat de directie van de strijd tegen agressie een prioriteit maakt.

Om te protesteren tegen het zinloze en steeds driester wordend geweld voerden een 100-tal treinbegeleiders actie in het station van Vilvoorde. In het station van Vilvoorde werd op vrijdag 20 januari om 19 uur een stil protest gehouden.

De plaats van de actie was symbolisch gekozen. Het was in de nabijheid van het station van Vilvoorde, in Eppegem op de lijn Brussel – Mechelen, dat op dinsdag 10 januari een treinbegeleidster werd bedreigd met een vuurwapen en vervolgens aan het hoofd werd verwond.

Met deze actie wilden de treinbegeleiders duidelijk maken dat ze voorlopig nu eens niet gaan staken, maar met deze actie de directie en de politici erop willen wijzen dat deze eindelijk hun verantwoordelijkheid moeten opnemen.