DE SPOORWEGEN VERBINDEN MENSEN

Door het stijgende aantal nieuwe leden stellen we regelmatig vast dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe men een stakingsvergoeding moet aanvragen. Met de verschillende geplande acties is het wel nuttig om de werkwijze nog eens toe te lichten.

Je kan op je bezoldigingsfiche zien wanneer er een afhouding is van een stakingsdag met de ‘code 0042’. Dit is het aantal uren T.G.V., een werkonderbreking. Afhankelijk van het aantal stakingsdagen en het arbeidsstelsel waarin je werkt, kan dit verschillen.

Bedrag

De regel is dat we een volledige dag stakingsvergoeding uitbetalen indien je meer dan 4 uur werd afgehouden en een halve dag wanneer je 4 uur werd afgehouden. Het bedrag van de stakingsvergoeding is momenteel 30 euro voor een volledige dag en 15 euro voor een halve dag.

Procedure

Om je stakingsvergoeding te ontvangen, hebben we je bezoldigingsfiche nodig waarop de afhouding is gedaan. Je kan ons ook een afschrift sturen van je fiche of je gaat langs bij je gewestelijk secretariaat, waar dan het nodige gedaan wordt. Indien je verschillende dagen hebt gestaakt, moet je de dagen duidelijk vermelden op je fiche, waardoor de verwerking sneller zal gebeuren.

Let op: welk rekeningnummer?

Indien je ons je fiche opstuurt, zal de stakingsvergoeding op hetzelfde rekeningnummer worden overgeschreven waarop je wedde komt. Wil je je stakingsvergoeding op een andere rekening ontvangen, gelieve dit duidelijk te vermelden.

Het is wel belangrijk dat je de uitbetaling van je stakingsvergoeding zo snel mogelijk vraagt, dit ten laatste drie maand na de afhouding op je bezoldigingsfiche.


Je bezoldigingsfiche kan je ook opsturen via de binnenpost naar ACOD Spoor, t.a.v. Rudi Dils, Fontainasplein 9-11, 1000 Brussel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rudi Dils