DE SPOORWEGEN VERBINDEN MENSEN

Deze donderdag, 8 mei, heeft het Grondwettelijk Hof arrest gewezen op het Beroep van het CGSP-ACOD tot de nietigverklaring van de wet van december 2012 over de hervorming van de pensioenen van de overheidssector met betrekking tot de "preferentiële regelingen" aan de NMBS.

De conclusies zijn: "Om al deze redenen verwerpt het Hof het beroep" maar …

 

We hebben gewonnen!

Inderdaad, het is vastgelegd, rekening houdend met een verkeerde interpretatie van artikel 3 van het Koninklijk besluit van 13 December 2012, dat men niet tot het personeel rollend materieel dient te behoren op het tijdstip die recht heeft op vervroegde uittreding.
Met andere woorden, onze acties tot de nietigverklaring van deze handeling had geen basis maar was, o zo noodzakelijk.

Het feit dat het Grondwettelijk Hof die de beginselen heeft vastgelegd in de wet van 1961 betreffende de vervroegde uittreding van de bedienden met rollende diensten onveranderd blijven, is het logisch dat we worden afgewezen.

Mislukt maar winnaars!

Om deze conclusie beter te begrijpen volstaat het gewoon de punten B.16.1, B.16.2 en B.23.2 van het bestreden arrest te lezen.

Eens te meer hadden we gelijk en dankzij de strijdvaardigheid van de CGSP/ACOD werd een belangrijk onderdeel van ons statuut gered aangezien een bediende met gemengde loopbaan (rijdende- en zittende dienst) verder kan blijven genieten van een vervroegde uittreding op een leeftijd tussen 55 en 60 jaar met vermindering van 1 maand per semester per jaar rijdende dienst (48ste).

Met syndicale groeten,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voorzitter Vl-Vleugel